ACNE LITTEKENS refleqt clinic haarlem

ACNE LITTEKENS

Acne wordt veroorzaakt door een overmatige talgproductie, vaak onder invloed van hormonen en komt daarom voor bij zowel jongeren als volwassen. De overvloed aan talg hoopt zich op waardoor de opening van de talgklier verstopt raakt en de huid scheurt. De irritatie die hierbij vrijkomt hecht zich in de aangrenzende huid en veroorzaakt een ontsteking. Acne is volledig behandelbaar en littekens en vlekken vervagen in het bijzonder door de behandeling.

ACNE LITTEKENS BEHANDELING

Een combinatie van de juiste huidverzorging, een gezondheidsplan via onze orthomoleculair arts en peelings geeft het mooiste en meest blijvende resultaat.

Met een peeling wordt een acne huid weer egaal en littekens en vlekken vervaagd. De talgproductie normaliseert en de stofwisseling van de huid wordt geactiveerd. In de weken voorafgaand aan de behandeling wordt de gevoelige huid voorbereid met een crème. Na een zorgvuldige voorbehandeling zorgt het trichloorazijnzuur (TCA) ervoor dat de huid binnen een paar minuten intens wordt gereinigd, wat een brandend gevoel geeft. Direct daarop volgt de verkoeling en wordt een speciale zalf aangebracht. De behandeling duurt vijftien tot dertig minuten en kan zonder verdoving worden uitgevoerd.

De huidtherapeut adviseert tevens over welke huidverzorging thuis gebruikt kan worden zodat de huid rustig en egaal blijft.

De oorzaak van de acne ligt vaak in voeding- en leefstijl-gewoontes. Wanneer de oorzaak wordt aangepakt hoeft acne niet meer terug te komen. De orthomoleculair arts geeft advies op het gebied van voeding en leefstijl.

acne-littekens refleqt clinic haarlembehandeling refleqt clinic haarlem