Uit een recente studie blijkt dat suppletie met de antioxidant astaxanthine het vochtgehalte en de elasticiteit van de huid verbetert. Dat betekent dat we ook met voeding ons uiterlijk kunnen verbeteren en we niet altijd alleen maar naar de fillers en of botox hoeven te grijpen. Op een gezonde manier mooi zijn en blijven is dubbele winst!

Aan de Japanse studie namen 65 gezonde vrouwen deel in een leeftijd van 35 tot 60 jaar. De vrouwen kregen gedurende zestien weken dagelijks een supplement met 6 mg astaxanthine, 12 mg astaxanthine of een placebo. De studie was uitgevoerd in de periode van augustus tot december wanneer droogte en Uv-straling een negatieve invloed heeft op de huid.

In de placebogroep werd na zestien weken een significante toename gezien van rimpelvorming en een significante afname van de huidvochtigheid. In beide astaxanthine-groepen bleef echter het vochtgehalte van de huid op peil gedurende de studieperiode en werd geen toename gezien van rimpels. Bij suppletie met een placebo en een dosis van 6 mg astaxanthine werd gedurende zestien weken een significant verhoogde concentratie gezien van de ontstekingsmarker interleukine-1α in de hoornhuid. (Ontstekingen resulteren in veroudering) Dit was echter niet het geval na suppletie met de hoge dosis astaxanthine.

Astaxanthine in hogere doseringen (12 mg) blijkt de huid dus te beschermen tegen de invloeden van Uv-straling. De carotenoïde (werkzame stof uit astaxanthine) kan de huidconditie op peil houden en huidveroudering remmen door zijn anti-oxidatieve en ontstekingsremmende werking.

Uiteraard zijn er ook andere voedingsmiddelen die ontstekingsremmend werken zoals: curcuma en visolie. Kies verder voor gezonde voeding en drink voldoende (gezuiverd) water.

Link wetenschappelijk artikel:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28751807