HEALTh

FACE

Body

REFLEQT

contact

MENUZOEKAFSPRAAK085 - 303 8459

Acné-littekens

26
-
12
-
2017

Acné zelf hebben is al vervelend genoeg.

Acné zelf hebben is al vervelend genoeg. Hebben jullie trouwens al het artikel van dokter Franca van de Smit gelezen wat zij in Cosmogirls Beauty Guide? hierover schreef? Als die acne dan eindelijk over is, kan het onsierlijke littekens achterlaten. Deze zijn moeilijk weg te werken met make-up, omdat het meestal om volumeverschil gaat.

Verschillende soorten acné-littekens

Je hebt verschillende soorten acné-littekens, die ook een verschillende aanpak kunnen krijgen. Om te beginnen kun je deze acné-littekens indelen in

  • Littekens met weefseltoename
  • Littekens met weefselafname
  • Littekens met hyperpigmentatie (donkere vlekken)

Littekens met weefseltoename:

De huid heeft door de ontstekingsreactie overtollig huid aangemaakt, hierdoor ontstaan er kleine bolle plekjes. Deze plekken kunnen behandeld worden met een injectie die deze overreactie tegen gaat (corticosteroïden).

Littekens met weefselafname: minor-bidi:

Hierbij zijn er juist putjes ontstaan in de huid, als gaatjes waar eerst de acné heeft gezeten. Dit soort littekens zitten vaak op de wangen. Het soort gaatje wat hierdoor is ontstaan bepaald ook wat voor soort behandeling ervoor nodig is. Dit weefselverlies kan worden opgevuld met een dunne filler. Ook kunnen we deze behandelen met laser of peeling.

Littekens met hyperpigmentatie:

Op de plekken waar de acné zat zijn nu donkere plekjes achter gebleven. Deze kunnen we verminderen door peelings of laser.

Dus mocht voorkómen van acné en zijn littekens niet meer mogelijk zijn: dan zijn er nog veel mogelijkheden deze toch kwijt te raken!

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op of plan een afspraak in. We leggen u graag uit hoe wij bij Refleqt Clinic acnelittekens behandelen.