Botox 2018-07-09T13:50:59+00:00
botox refleqt clinic haarlem

BOTOX

Botox | Botuline toxine (veelal bekend onder de merknamen Botox® of Dysport®) is een natuurlijk eiwit en wordt gebruikt tegen rimpels, hoofdpijn & migraine, overmatig zweten en tandenknarsen. Binnen REFLEQT CLINIC gebruiken wij alleen de echte kwalitatieve Botox® van Allergan. Echter 1 op de 1000 mensen reageert niet tot nauwelijks op Botox®. Voor deze mensen gebruiken wij Dysport®.

‍Is Botox veilig?

In de reguliere geneeskunde wordt het middel al vele jaren gebruikt om bijvoorbeeld spastische spieren te laten ontspannen of als bestrijding bij chronische hoofdpijn. In de cosmetische geneeskunde wordt Botox gebruikt om de spieractiviteit en daarmee de actieve rimpelvorming van bijvoorbeeld het voorhoofd, de frons en het gebied rond de ogen te verzachten. Botox wordt met name gebruikt voor oppervlakkige rimpels. In het geval van diepere rimpels spreekt men van een verminderde of verouderde huidkwaliteit, volumeverlies, of littekenvorming en is er waarschijnlijk een filler nodig.

Vaak geeft een Botox en/of filler behandeling in combinatie met een huidverjongingsbehandeling het mooiste resultaat.

Botox wordt niet alleen gebruikt om rimpels te verzachten, maar ook tegen overmatig zweten in de oksels, handen, of voeten, tegen hoofdpijn & migraine en tegen tandenknarsen.

BOTOX BEHANDELING

De duur van een Botox behandeling duurt gemiddeld 15 minuten. Met een zeer dun naald wordt de Botox in een spiertje geïnjecteerd. Doordat we de dunste naaldjes gebruiken is de behandeling amper pijnlijk en ontstaan er geen littekentjes.

Na de behandeling

Het resultaat van een Botox behandeling is niet gelijk te zien. Het effect komt gebruikelijk binnen 4-5 dagen na de behandeling. Na 2 weken is het resultaat maximaal en optimaal. In de derde week is dan ook het controle moment.

Wij raden het af de eerste 4 uur na behandeling te gaan liggen, te sporten of uw gezicht te masseren. Een sauna bezoeken dezelfde dag na de behandeling wordt ook afgeraden. Wel wordt aangeraden de spieren (van het geïnjecteerde gebied) de eerste vier uur na de behandeling af en toe aan te spannen, op die manier wordt de Botox mooi en egaal opgenomen, waardoor het effect mooier wordt.

Controle

Wij raden u aan altijd op de controle afspraak te komen zodat we samen kunnen kijken naar de effectiviteit van de behandeling, Wij staan voor de beste kwaliteit dus de behandeling moet na 2 weken 100% goed en effectief zijn. Wanneer dit niet het geval is geven wij een (kosteloze nabehandeling. Wanneer het resultaat perfect is na 2 weken weet u zeker dat het resultaat ook maximaal zal aanhouden.

Als u vaker bij ons bent geweest, kennen wij uw gezicht en voldoet een hercontrole via de mail of telefoon.

Wij willen altijd de terugkoppeling dat u tevreden bent!

Vervolg

De werkingsduur van Botox is gemiddeld 3-4 maanden.  Wij raden aan een vervolg afspraak op tijd in te plannen zodat de huid blijvend rust krijgt, waardoor het effect van de Botox over de tijd steeds mooier wordt.

Een Botox behandeling tegen overmatig transpireren geeft overigens 6 maanden resultaat.

Vragen?

Heeft u nog vragen over Botox en of een Botox behandeling: neem dan contact met ons op.

botox behandeling refleqt clinic haarlem

Botox specialist

franca van der smit orthomoleculair arts cosmetisch arts refleqt clinic haarlem

Drs. Franca van der Smit

Email Franca

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl