Wanneer cliënten met gezondheidsklachten bij REFLEQT CLINIC komen zijn ze vaak al jaren lang op zoek naar een passende oplossing voor hun wensen en/of klachten. Deze wensen kunnen op het gebied van zowel uiterlijke schoonheid als innerlijke gezondheid liggen. Vanzelfsprekend is het innerlijk met het uiterlijk verbonden. In dit interview vertelt Tara haar verhaal en deelt zij haar ervaring met haar personal REFLEQT plan.

Wat waren je klachten en hoe lang zat je hier al mee?

Mijn gezondheidsklachten begonnen rond mijn 12de met veel buikpijn en last van een slechte huid. Na 2 ziekenhuisopnames op mijn 12de en 15de verergerde deze symptomen. Ik had veel last van diaree of juist obstipatie. Ik voelde mij daardoor onzeker en soms ook beperkt in mijn dagelijks leven. Ook had ik veel buikpijnen, buikkrampen en voelde ik mij vermoeid. Doordat er over de jaren heen geen oplossing was voor mijn probleem leerde ik er maar mee leven.

Een oplossing?

Meerdere malen ben ik bij de huisarts geweest en heb ik onderzoeken in het ziekenhuis gehad. Hier werd in eerste instantie geen duidelijke diagnose gesteld. Na een aantal jaar zeiden de artsen dat ik waarschijnlijk een prikkelbare darm had. Heel vervelend, maar als ik op mijn voeding zou letten (gekruid eten etc.) dan zou het wel minder worden. Na jaren onderzoeken en geen oplossingen had ik het gehad met doktoren en vertelde ik mezelf dat ik mijn klachten maar moest accepteren.

Hoe kwam je in aanraking met REFLEQT Clinic Inner Health, Outer Beauty?

Ik ben in aanraking gekomen met REFLEQT door een vriendin. Zij gaf aan dat dit waarschijnlijk iets voor mij zou zijn. Ik had gelijk de gedachte; JA, dat wil ik proberen! Bij het eerste consult kreeg ik direct een goed gevoel bij orthomoleculair arts Franca. Ik had voor het eerst sinds jaren het gevoel dat ik werd begrepen en dat ik er eindelijk achter zou komen wat ik nou precies had. Het consult met de health-check vond ik ontzettend interessant en Franca besprak de resultaten zeer duidelijk.

En toen?!

Uit de health-check kwam naar voren dat mijn hele dunne darm en maag geïrriteerd waren en niet goed functioneerde. Dit waren tekenen van een ‘lekkende darm’. Waarschijnlijk werd dit mede veroorzaakt door een gluten-intolerantie. Doordat mijn darmen niet goed functioneerde moesten de andere organen harder werken, met name mijn lever en nieren. Dat verklaarde de vermoeidheid die ik altijd had ervaren. Ik was erg ‘blij’ dat de oorzaak nu gevonden was en dat het niet tussen mijn oren zat. Franca legde de health-check verder uit, stelde aanvullende onderzoeken voor en besprak het behandelplan. Als aanvullend onderzoek werd mijn bloed getest op voedselintoleranties en werd een ontlastingstest gedaan.

Het is best ingrijpend geweest om een strikt dieet zonder gluten te eten. Ook had ik veel vitaminen en mineralen tekorten die door middel van supplementen moesten worden aangevuld. Na het consult ben ik met zeer veel discipline en motivatie aan de slag gegaan. Na 2 weken merkte ik al verschil! Ik merkte dat ik fitter wakker werd en een minder opgezette buiken had. Nu na 5 maanden ben ik blij dat het een stuk beter met mij gaat. Ik ben veel energieker, heb bijna geen buikpijn meer en mijn huid is veel beter geworden. Ik ben ook erg benieuwd naar mijn hercontrole consult volgende maand. Dan kunnen we de resultaten van nu met voorheen vergelijken.

Hoe is je ervaring geweest met Orthomoleculaire geneeskunde?

Mijn ervaring met orthomoleculaire geneeskunde is zeer positief geweest en ik ben erg blij dat mijn vriendin deze tip gaf. Ik kan het iedereen ten zeerste aanbevelen omdat je klachten serieus worden genomen en er oplossingsgericht wordt gekeken. Dit werkte namelijk heel anders in het verleden waarbij ik alleen een diagnose kreeg en werd weggestuurd zonder oplossing en vervolg. Ik voel mij nog niet 100% herstelt, maar zeker al een heel stuk beter. Het heeft ook tijd nodig om te helen, ik loop er al zo lang mee. Door de stappen die er nu al zijn gezet, heb ik er vertrouwen in dat de toekomst mij nog meer gaat brengen.

REFLEQT Clinic dankt Tara voor het delen van haar verhaal!