Gummy-smile refleqt clinic haarlem

DROGE HUID

Een droge huid is het gevolg van minder vetten in de huidbarriére. De huidbarriére zorgt in een normale situatie voor een evenwicht van de waterhuishouding van de huid met haar omgeving. Wanneer er minder vetten aanwezig zijn om de huid te beschermen dan droogt de huid simpel gezegd uit.
De oorzaken van een droge huid:
  • Huidverzorging
  • Voeding
  • Leefstijl
  • Fysische factoren (milieu en omgeving)
  • Ouderdom
  • Aangeboren

DROGE HUID BEHANDELING

De behandeling van de droge huid kan uit meerdere facetten bestaan:

Ten eerste  is het belangrijk te starten met goede huidverzorging zodat de huid van buiten kan herstellen. De huidtherapeut binnen onze kliniek adviseert u hierover.

Ten tweede is het raadzaam om ook de oorzaak aan te pakken van de droge huid. Anders is het dweilen met de kraan open. De oorzaak hiervan ligt vaak in de leefstijl en voeding. Met een consult en eventueel aanvullend onderzoek wordt door de orthomoleculair arts vastgesteld wat de oorzaak is. De oorzaak pakken we aan met een persoonlijk gezondheidsplan.

Ten derde kan de droge huid lokaal behandeld worden met een hyaluronzuur filler. De filler hydrateert de droge huid zodat de huidbarrière weer in evenwicht komt. Hyaluronzuur wordt in de huid geplaatst door middel van kleine injecties en trekt vervolgens vocht aan. De filler Juvederm Volite is met name geschikt omdat het geen volume geeft maar alleen de huidconditie en het vochtgehalte in de huid verbetert.

Als laatste kan waneer er sprake is van een groter gebied een microneedling behandeling de droge huid hydrateren en verbeteren.

Wil je echt goed persoonlijk advies? Je bent welkom in onze kliniek voor een intake. Tijdens de intake krijgt u advies van zowel de huidtherapeut als de cosmetisch en orthomoleculair arts. We nemen graag de tijd voor je en leggen uit welke stappen er voor jou nodig zijn om weer een gezonde evenwichtige huid te krijgen.