Wat is dat eigenlijk, er jonger uitzien? Om dat te weten, en wat je hieraan kan doen, moet je eerst weten welke aspecten ervoor zorgen dat je er ouder uitziet.

Wanneer je ouder wordt, wordt de huid dunner en slapper doordat het collageen, hyaluronzuur en elastine verliest. Door de combinatie met verlies van bot (ja, de botten verliezen ook wat volume), gaat de huid hangen en wordt de driehoek die je in het gezicht kunt tekenen omgekeerd (zie afbeelding). Dit komt doordat de huid wat aan ‘ophangsysteem’ mist en dat het door de slapheid meer naar beneden hangt.

Tevens gaat de huid rimpels vertonen doordat de huid telkens wordt geplooid, omdat de spieren hieraan trekken, zoals wanneer je lacht, fronst of je wenkbrauwen optrekt.

Als je deze factoren behandelt, zal je er dus jonger uitzien:

  • Verlies van bot: door volume aan te brengen met fillers bij met name de jukbeenderen en wangen, draai je de driehoek weer om: de huid zakt minder naar beneden.
  • Rimpels: door met Botox de spieren te laten ontspannen, wordt de huid niet geplooid en ontstaan er dus op de langere termijn ook geen of minder rimpels hier. Dit is waarom het goed is al op jongere leeftijd met Botox te beginnen en het ook goed bij te houden.
  • De slappe structuur kan worden behandeld met een dunne, verstevigende en deels hydraterende filler (wij werken met Juvederm Volite). Door met kleine prikjes de filler over de hele huid te verdelen wordt de huid weer steviger en oogt vitaler en minder dun.

Wij helpen u graag naar een jonger uitziende blik! Voor advies ga naar contact

Overige bronnen:

– Dermal Filler Procedures: Rebecca Small, Dalano Hoang.

– Juvederm