Fillers 2018-07-03T15:46:59+00:00
neuscorrectie refleqt clinic haarlem

FILLERS | INJECTABLES MET HYALURONZUUR

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een biologisch afbreekbaar product wat van nature in ons lichaam voorkomt. Hyaluronzuur heeft de eigenschap watermoleculen aan te trekken. Wanneer we ouder worden verliezen we hyaluronzuur waardoor rimpels, volume verlies en een minder goed gehydrateerde huid ontstaat. Door hylauronzuur te injecteren kunnen we deze verschijnselen tegen gaan. Zodoende wordt hyaluronzuur gebruikt om rimpels op te vullen en volume aan het gelaat terug te geven. De huid wordt er tevens mooier van gezien de optimale hydratatie. We zien vaak een ‘glow’ effect.

Veiligheid

Hyaluronzuur is volledig biologisch afbreekbaar en is wereldwijd een van de meest gebruikte fillers. Door jaren lange ervaring en wetenschappelijk onderzoek met hyaluronzuur kunnen wij u een volledig veilige behandeling aanbieden. Voor meer informatie over veiligheid zie www.rivm.nl of mail met een van onze artsen.

Resultaat

Hyaluronzuur is geschikt voor diepe en oppervlakkige rimpels in de huid, contourverbetering van het gezicht, hydrateren van de huid en het opvullen van de lippen. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. Het effect wordt nog mooier gezien het hyaluronzuur tijd nodig heeft om vocht aan te trekken. Na 2 weken is daarom het definitieve resultaat zichtbaar. Bij een lipbehandeling kan dit tot 4 weken duren.

Hyaluronzuur is uiterst precies te doseren en is nadat het geïnjecteerd is in principe niet voelbaar. Soms kan het zijn dat er wel wat voelbaar is (niet zichtbaar), dit verdwijnt vanzelf (met of zonder massage naar advies arts) binnen 2-4 weken.

Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms nog één of meerdere keren herhaald worden.

Hyaluronzuur blijft gemiddeld 6 tot 18 maanden zitten, dit hangt af van het type hyaluronzuur en de locatie waar het geïnjecteerd wordt.  Na deze periode wordt het volledig afgebroken door het eigen lichaam via de lever. Vaak zien we een blijvende verbetering die berust op een toename van het collageen door de injecties en het hyaluronzuur zelf. Bij herhaling van de injecties zien we daardoor vaak dat steeds minder product nodig is om het gewenste effect te krijgen.

Zowel roken als zonnebaden hebben een negatief effect op het resultaat van de behandeling. Beide factoren zorgen voor een snellere afbraak van hyaluronzuur en dus voor een minder langdurig resultaat.

BEHANDELING MET FILLERS | INJECTABLES

Hyaluronzuur is een vloeibare gel die door middel van een dunne naald of canule (stompe naald) in de huid wordt gebracht. Het inbrengen van een naaldje in de huid kan op sommige plaatsen wat gevoelig zijn. Het is gebleken dat verdoving niet noodzakelijk is, tenzij het een behandeling van de lippen betreft. De behandeling zal gemiddeld niet meer dan een half uur van uw tijd in beslag nemen.

Na de behandeling

De reactie van de huid is voor elk te behandelen gebied anders. Direct na de behandeling wordt de huid eventueel gekoeld. De huid kan na de behandeling een lichte zwelling en roodheid vertonen. Deze reacties zijn mild van aard en verdwijnen spontaan binnen enkele uren. In een enkel geval is er sprake van een blauwe plek, die na een paar dagen weer zal verdwijnen en die gecamoufleerd kan worden vanaf 1 dag na de behandeling.

Controle

Wij raden u aan altijd op de controle afspraak te komen zodat we samen kunnen kijken naar de effectiviteit van de behandeling, Als u vaker bij ons bent geweest, kennen wij uw gezicht en voldoet een hercontrole via de mail of telefoon. Wij willen altijd de terugkoppeling dat u tevreden bent!

Zijn er speciale maatregelen nodig na een behandeling?

Direct na de behandeling kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten. Sporten dezelfde dag wordt echter afgeraden. Ook extreme warmte zoals zonnebank en sauna kunnen beter vermeden worden de dag van de behandeling en het liefst tot aan 2 weken erna. De zon hoeft niet in zijn geheel vermeden te worden. Maar mocht er sprake zijn van een blauwe plek, dan is het raadzaam om een hoge SPF te gebruiken i.v.m. het ontwikkelen van hyperpigmentatie. Make-up wordt ontraden de dag van de behandeling, de dagelijkse verzorging kan wel normaal plaatsvinden.

kraaienpootjes behandeling refleqt clinic haarlem

Filler Specialist

franca van der smit orthomoleculair arts cosmetisch arts refleqt clinic haarlem

Drs. Franca van der Smit

Email Franca

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl