De juiste kleur foundation vinden lijkt best lastig (Oké oké, ik geef toe dat ik vroeger ook wel eens de kleur op mijn hand of pols checkte). Dit werkt natuurlijk niet zo goed… Je snapt misschien al wel waarom: De kleur van je huid op je handen komt totaal niet overeen met de kleur van je gezicht. Oops ;-)

Ah fijn we gaan verder. Hoe vind je wel de juiste kleur?

Pak een aantal kleuren, zet (4) strepen op de wang richting je kaaklijn zodat je een goed overzicht hebt van je wangen tot aan je kaak en hals. Zodra er een kleur bij zit die je bijna niet tot nauwelijks ziet, zit je gebakken… ( Euh..nee ik bedoel geen pancake)

Leuk weetje: een lichte huid oogt jonger, dit wil bijna iedereen toch?

Wil je dan toch een mooie bruine gloed? Ga dan voor een “sunny glow” je kan dan gebruik maken van mijn favoriete bronzer / highlighter is Peaches & Cream. Wat mij betreft een absolute musthave.

Wat ik belangrijk vind bij het uitzoeken van een goede foundation is dat het makkelijk in gebruik moet zijn, lekker met je vingers smeren of met een bijbehorende kwast. Mineralen foundation van Jane Iredale heb je in verschillende vormen; een vaste poeder, losse poeder en een vloeibare vorm. Allemaal zijn ze even goed en tevens ook met elkaar te combineren.

Handigheidje: je bent direct beschermd met een SPF.

Op de foto zijn 4 strepen geplaatst. Eigenlijk zie je er maar 3. Dan weet je dus heel makkelijk welke kleur het beste bij je past. Zo is het best simpel toch?

Heb je nog vragen? Wil je persoonlijk advies? Stuur gerust een berichtje! Succes!