Deze oorzaak kende je waarschijnlijk nog niet.

Ongeveer een kwart van de vrouwen heeft er last van: PMS. Het Premenstrueel Syndroom omvat klachten die optreden in de dagen voor je menstruatie. Denk aan fysieke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en pijnlijke borsten, maar ook prikkelbaarheid, frustratie en gevoelens van angst. Om minder last van PMS te hebben, wordt vaak gekeken naar verandering van anticonceptie of homeopatische middelen, maar wist je dat stress ook een grote invloed heeft?

Work hard, relax hard

Herken je het dat je altijd AAN staat? Dat hebben wij één belangrijke tip voor je: ontspan! Work hard, play hard? Maak hier work hard, relax hard van en zorg voor meer balans in je leven. Werk slimmer en effectiever, zodat je ruimte overhoudt voor ontspanning. Want ontspanning verhoogt de activiteit van je parasympatisch zenuwstelsel. Dat is het deel van je zenuwstelsel dat organen aanstuurt, zodat je lichaam tot rust komt en kan herstellen.

Mindful ontspannen

Er zijn een paar dingen die je kunt doen voor maximale ontspanning. Denk aan een wandeling (liefst in de natuur), voldoende slaap, yoga, meditatie en het doen van ademhalingsoefeningen. Wij zijn benieuwd of dit voor jou werkt. Mocht je meer hulp nodig hebben, dan adviseren we om een health check te proberen. Hiermee zien we hoe het staat met de opname van bijvoorbeeld vitaminen en mineralen. Indien nodig kunnen we hier een goede balans in aanbrengen, zodat jouw PMS klachten verminderen.

Je kunt hiervoor terecht bij onze kliniek in Haarlem.