kraaienpootjes refleqt clinic

KRAAIENPOOTJES

Kraaienpootjes oftewel lachrimpels ontstaan door wat de naam al zegt lachen of door het samen knijpen van de ogen / oogspier.

Doordat je lacht trekt de huid rondom de ogen samen en ook worden je wangen opgetrokken met lachen. Hierdoor ontstaan er rimpels rondom het oog. De naam kraaienpootjes is ontstaan omdat de rimpels een afdruk van een kraaienpoot vormen rond om het oog.

Naarmate we ouder worden krijgt iedereen hiermee te maken omdat onze huid dunner wordt in de loop der jaren en de plooi er gemakkelijk ingedrukt wordt. Deze rimpels vallen dan ook onder de permanente rimpels omdat ze uiteindelijk zichtbaar in de huid blijven staan. Veel mensen storen zich aan deze rimpels omdat ze er hierdoor ouder uitzien.

KRAAIENPOOTJES BEHANDELING

Bij de behandeling van kraaienpootjes wordt er over het algemeen Botox geadviseerd. Dit omdat het vaak het mooiste, beste en snelste resultaat geeft. Botox zorgt er namelijk voor dat de spier die de rimpels er als het ware in de huid drukt wordt verslapt. Hierdoor kunnen de rimpels er niet of nauwelijks meer ingedrukt worden. Dit geeft jouw oogopslag een jeugdige look!

Wanneer de rimpels vrij diep zitten en jouw huid dun is dan kan er ook nog gekozen worden om de rimpels een beetje op te vullen met een filler. Ook hierbij zie je direct dat de rimpel minder diep is of zelfs is verdwenen!

kraaienpootjes behandeling refleqt clinic haarlem