Stiekem komen hier steeds meer mannen over de vloer. En ik zeg stiekem, want ik merk dat er onder mannen soms nog een taboe heerst op cosmetische behandelingen. Arie Boomsma brak dit een tijdje geleden door voor haartransplantaties, toen hij hier openlijk voor uitkwam. Fijn, want iedereen moet zonder een gevoel van schaamte gebruik van kunnen maken van een behandeling en dat geldt ook voor bijvoorbeeld botox.

Toegegeven, een mooie frons kan bij een man heel charmant staan en er is niks mis met wat vrolijke lachrimpels. Daarom geven wij mannen vaak een hele subtiele botox behandeling die het gezicht rustiger maakt, zonder iets aan iemands karakteristieke uiterlijk te veranderen. Wij adviseren en helpen je graag in onze kliniek in Haarlem.

Hieronder een kort interview met Diego Gonzalez-Clark (musicalster oa Mama Mia)

Waarom denk je dat mannen het en lastig vinden om over cosmetische behandelingen te praten?

Een schoonheidsideaal voor de man is eigenlijk iets van de laatste tijd waarbij nog relatief “onbekende” behandelingen niet populair zijn.
De doorsnee man is niet bezig met de conditie en kwaliteit van zijn huid en ook zeker niet met de mogelijkheden tot laserontharing of botox voor het gezicht. Toch wijzen meerdere onderzoeken uit dat meerdere en verschillende methodes of technieken ook de huid of gezondheid van de man kan bevorderen. Ik denk dat mannen bang zijn voor vooroordelen die we kennen van vroeger. Het is ook lastig om te praten over iets waar je weinig tot geen kennis van hebt. Tegenwoordig is er meer informatie te vinden en te lezen over cosmetische behandelingen. Ik denk dan ook dat ‘mijn’ generatie opgroeit met een lifestyle waarin cosmetische behandelingen normaal zijn of in ieder geval bekend zijn en besproken worden. Dat stelt me gerust wat betreft de gemiddelde persoonlijke hygiëne en gezondheid van de man

Hoe sta jij daar tegenover?

Door de komst van social media vindt er een verschuiving plaats van grenzen en taboes die liggen op cosmetische behandeling. Blij toe. Ik vind het persoonlijk een gebrek dat ik niet ben opgegroeid met de mogelijkheden van verzorging voor mannen. Laten we daarom per direct het taboe doorbreken en iedereen vrij laten in keuzes die de man wil maken binnen de cosmetica. Laten we samen blij zijn dat de mogelijkheden er überhaupt bestaan.
Als commercieel- en fashionmodel, presentator en acteur sta ik er persoonlijk ook anders in. Mijn lichaam en gezicht zijn mijn instrument. Zorg dragen voor eigen lichaam en geest is onderdeel van mijn beroep.

Wat zou jij tegen mannen willen zeggen om dat taboe wat meer te doorbreken?

De mogelijkheden zijn enorm om informatie te winnen. Verdiep jezelf in verschillende methodes en behandelingen. Meten is weten en hoe meer je weet hoe beter je kan kiezen voor de juiste behandeling. Voor ieder type man zijn behandelingen die je wereld verruimen en je meer zelfverzekerd laten voelen. Gun het jezelf!

Wat is dé behandeling die jij zou aanraden voor mannen?

  • Ontharing met laser. Door ongewenst haargroei voel ik me vaak genoodzaakt om met veel regelmaat de scheren. Dit kost tijd en moeite. Zodra ik dit ook maar 1 keer oversla voel ik me onzeker en gegeneerd wanneer dit gezien wordt. Zeker beroepsmatig wil ik gewoon zelfverzekerd zijn en niet nadenken over mogelijk haargroei. Laserontharing behandelingen raad ik zeker weten aan.
  • Gezichtsbehandeling in vorm van reiniging, peeling, microneedling etc. Je gezicht is je visitekaartje. Je wilt je gezond voelen. Meer nog dan er gezond uit zien. Ik voel me altijd beter en gezonder en meer verzorgd na deze behandelingen.
  • Wenkbrauwverzorging. Ik vind persoonlijk dat mannen onverzorgde wenkbrauwen hebben. Met minimale verzorging maak je een groot verschil.
    Ook verven adviseer ik bij mannen met dunne haartjes of weinig haartjes. Het geef je gezicht meer persoonlijkheid en mannen met Stevige wenkbrauwen vind ik juist heel mannelijk.

 

Review

Joey den Braven: “Vriendelijk en informerend, een aanrader voor iedereen die niet alleen goed geholpen wil worden maar ook mensen zoekt die écht met je meedenken.”

Deze en meer reviews vind je hier en daar.