Vaak krijg ik mensen op mijn spreekuur die heel graag lipfillers willen, maar eigenlijk niet durven vanwege de beelden die ze in de media zien. Je kent het vast wel: de eendensnavel, ook wel het ‘Daffy Duck effect’ of een duckface genoemd. Het is het gevolg van té opgespoten, té volle, onnatuurlijk dikke lippen.Het is logisch dat die wens er is, want volle lippen staan jeugdig en zijn aantrekkelijk. Maar we moeten er niet in doorslaan. Als je altijd al kleine lippen had, dan moet je niet de lippen van Angelina Jolie willen. De verhoudingen verdwijnen dan uit je gezicht en daardoor verlies je juist je schoonheid… Ga dus voor een subtiele vergroting die bij je past.

Een goede dokter kan je het beste adviseren hoeveel en welk product voor jou mooi en geschikt is. Er moet onder andere gekeken worden naar de verhouding tussen je onder- en bovenlip en of je bovenlip al wat vooruit steekt van nature. Laat je dus goed adviseren. En ik zeg altijd tegen mijn cliënten: bouw het rustig op. Je kunt immers altijd wat bij-injecteren.

Bovendien is het belangrijk om alleen maar goede (goedgekeurd door FDA) tijdelijke hyaluronzuren te laten injecteren!

Hier zie je een voorbeeld van een cliënte die ik recentelijk heb behandeld. Ook zij was wat bang voor een Daffy Duck look, maar zoals je kunt zien is het erg mooi en natuurlijk geworden. Ze is er superblij mee!

Lip filler en botox lippen. Dokter Franca van der Smit van REFLEQT-CLINIC Haarlem
Deze voor – en na foto mag van de desbetreffende cliënte gebruikt worden, geen filters gebruikt, behandeld door dokter Franca van der Smit. Voor de behandeling = links en na = rechts.

Referentie:

Beer K, Glogau RG, Dover JS, Shamban A, Handiwala L, Olin JT, Bulley B. A randomized, evaluator-blinded, controlled study of effectiveness and safety of small particle hyaluronic acid plus lidocaine for lip augmentation and perioral rhytides.Dermatol Surg. 2015 Apr;41 Suppl 1:S127-36.