Orthomoleculaire Geneeskunde 2018-07-08T09:06:19+00:00

ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE

Orthomoleculaire geneeskunde heeft tot doel de menselijke gezondheid te verbeteren door middel van voeding en zo nodig voedingssupplementen. Binnen de orthomoleculaire geneeskunde gaat men er vanuit dat tekortkomingen in de voedingstoestand in het lichaam resulteert in gezondheidsklachten en ziekten. Een optimaal gevoed lichaam, wat geen voedingstekorten kent, geeft juist verbetering van de gezondheid en kan klachten laten herstellen.

De grondlegger van het woord ‘orthomoleculair’ is Linus Pauling. Orthomoleculair staat voor: de juiste moleculen in de juiste hoeveelheden (orthodox in het Grieks betekent ‘correct’).

Orthomoleculaire geneeskunde brengt onevenwichtigheden in balans door de voedingstoestand van het lichaam te optimaliseren met vitaminen, mineralen, aminozuren, sporenelementen en vetzuren. Doordat orthomoleculaire geneeskunde kijkt naar voedingstekorten en deze behandelt met voedingsadviezen staat het ook wel synoniem voor voedingsgeneeskunde.

‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. Deze stelling deed Hippocrates 2300 jaar geleden. Hippocrates was een Griekse arts en wordt beschouwd als grondlegger van de Westerse geneeskunde. Tijdens het afstuderen van de studie geneeskunde leggen de nieuwe artsen zijn eed af. De eed is niet vergeten. Laten we ook zijn stelling niet vergeten!

orthomoleculaire geneeskunde refleqt clinic
orthomoleculaire geneeskunde

ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE METHODE

Binnen een HEALTH consult gaan we op zoek naar eventuele tekorten in de voedingstoestand. Binnen deze voedingstoestand vallen: vitaminen, mineralen, aminozuren, sporenelementen en vetzuren.

Vanuit het verhaal, de anamnese, en aanvullend onderzoek wordt geconcludeerd of er inderdaad sprake is van voedingstekorten. Veelal testen we op een scale van vitamines en mineralen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vitamine B12 en vitamine D. Deze 2 stoffen veroorzaken klachten indien deze onvoldoende aanwezig zijn in het lichaam. Zo zijn er nog meerdere te noemen.

Wanneer er sprake is van een tekort dan wordt er in het persoonlijke gezondheidsplan opgenomen hoe dit zo snel mogelijk aangevuld kan worden. Veelal kan dit door voeding en/of leefstijl. Echter wanneer de tekorten aanzienlijker zijn worden (tijdelijk) orthomoleculaire voedingssupplementen ingezet.

Orthomoleculaire therapie is voor iedereen! Wil je je gezondheid verbeteren of wil je preventief te werk gaan?

Kies voor gezondheid door te leren over gezonde voeding, je bent immers wat je eet!

HEALTH BEHANDELINGEN

FIBROMYALGIE

VERMINDERDE WEERSTAND

OVERGANGSKLACHTEN | MENOPAUZE

PMS

AFVALLEN | OVERGEWICHT

ALLERGIEËN

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM

DARMKLACHTEN

HOOFDPIJN

VERMOEIDHEID

SLAAPPROBLEMEN

GEWRICHTSPIJN

ORTHOMOLECULAIR ARTS

franca van der smit orthomoleculair arts cosmetisch arts refleqt clinic haarlem

Drs. Franca van der Smit

Email Franca

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl