De lente is in aantocht. Nog even en we kunnen weer genieten van de heerlijke lentezon. En die zonnestralen hebben we verdiend. Want omdat de wereld op slot zat, konden we niet naar de zon tijdens de herfstvakantie, de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie. Zoek je normaal in de herfst of winter wel de zon op? Dan is het belangrijk om dit voorjaar voorzichtig te zijn. Je huid is extra gevoelig voor de schadelijke invloeden van UV straling.

Opbouwen met minerale filter

Bouw dit jaar dus nog voorzichtiger op dan normaal met de tijd die je in de zon doorbrengt. En smeer je goed in, liefst met producten die een minerale filter bevatten. Deze producten zijn in tegenstelling tot de reguliere chemische filters niet schadelijk voor je huid en het milieu. Bovendien reflecteren mineralen het licht, dus heb jij al een voorsprong met een zonnige glow.

Stop kraaienpootjes

En onder het motto voorkomen is beter dan genezen: gebruik altijd een goede zonnebril als je van de zon geniet. Want door het felle licht knijp je met je ogen en dat is dé manier om kraaienpootjes te ontwikkelen. Het begin van de lente is daarom ook hét moment voor een botox touch-up. Want ook met botox voorkom je dat jouw kraaienpootjes zich verder ontwikkelen. Wij adviseren en helpen je graag in onze kliniek in Haarlem.