Peelings 2018-07-18T11:01:44+00:00
Peeling refleqt clinic haarlem

PEELINGS

Met een professionele peeling wordt er op een zorgvuldige manier het bovenste huidlaagje verwijderd. Door de versnelde aanmaak van nieuwe jonge huidcellen en het verhogen van de collageenproductie in de huid wordt collageen en elastine gestimuleerd die essentieel zijn voor het verstrakking van de huid. Dit zorgt ervoor dat er een nieuwe frisse strakke egale jonge huid wordt gevormd.

Binnen REFLEQT werken we met het werk Dermaceutic. Dermaceutic heeft een uitgebreid gamma van medische peelings ontwikkeld die aan alle eisen voldoen. De huidtherapeut adviseert u over welke peeling bij uw wensen en huidtype past.

Proffesionele peelings worden toegepast bij de behandeling van:

 • Zonbeschadigingen
 • Pigmentvlekken
 • Grove huidstructuur
 • Vergrote poriën
 • Verfijning van de algehele huidstructuur
 • (Acne) littekens en fijne lijntjes
 • Verouderde huid
 • Grauwe huidskleur
 • Ruwe huid

RESULTATEN PEELING

Wat kunnen professionele peelings voor u betekenen?

 • Stralende, frisse en egaal gekleurde huid
 • Vermindering van de fijne lijntjes
 • Gladdere huid
 • Verfijning van grove poriën
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering  van pigment- / zonbeschadigingen
 • Vermindering van acne littekens
 • Gladder maken van operatieve en/of traumatische littekens

PEELING BEHANDELING

VOORAF AAN DE BEHANDELING

Het is belangrijk dat de huid ter aanvang van de behandeling minimaal 2 weken is voorbereid met de foamer 5/15 van Dermaceutic. De doorlaatbaarheid van de huid wordt op deze manier verhoogd. De peeling kan hierdoor beter zijn werk doen en uw huidproducten worden dieper in de huid opgenomen.

Tijdens het intake gesprek met de huidtherapeut is er gesproken over uw wensen en mogelijkheden. Afhankelijk van uw huidtype en huidconditie wordt er een geschikte peeling uitgezocht om aan uw wensen te voldoen.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

Uw huid wordt gereinigd. Tijdens het aanbrengen van de peeling kunt u een prikkelend, jeukend of branderig gevoel ervaren. Enkele minuten na het aanbrengen van de peeling voelt u daar niets meer van, eventueel kan uw huid trekkerig aanvoelen. Er wordt een nabehandeling crème aangebracht om de huid te doen herstellen en om de werking van de peeling te versterken. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten en u kunt direct daarna naar huis.

WAT VOEL IK DIRECT NA DE BEHANDELING?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de gekozen peeling diepte zal de huid er mild/ tot rood uitzien, warm en trekkerig aanvoelen. Deze reacties kunnen enkele uren na de behandeling afnemen, maar bij de diepere peelings kan dit enkele dagen aanhouden.

WAT KAN IK DE DAGEN NA DE BEHANDELING VERWACHTEN?

De huid kan enkele dagen nog rood en trekkerig zijn, afhankelijk van de gekozen peeling diepte. Na enkele dagen kan de huid ook lichte schilfering tot vervelling vertonen door de afstoting van de dode huidcellen. De nieuwe huid is aanvankelijk wat lichter van kleur in vergelijking met de niet behandelde huid. Dit kleurt na verloop van tijd bij. Het is belangrijk om na de behandeling Uv-straling zoveel mogelijk te mijden en gedurende 4 weken na de behandeling een zonbeschermingsproduct met hoge factor te gebruiken. In de kliniek bieden wij een fijne niet irriterende zonbeschermingsproduct aan van Dermaceutic met factor 50.

WANNEER IS HET EINDRESULTAAT VAN DE BEHANDELING ZICHTBAAR?

Het aanmaakproces van elastine en collageen heeft tijd nodig. Dit proces vindt geleidelijk plaats in de huid. Na gemiddeld 2 – 4 weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het verbeteringsproces in de huid kan zelfs tot 6 maanden aanhouden.HOE VAAK MOET IK DE BEHANDELING HERHALEN?

Na 2-4 weken kan de volgende behandeling plaatsvinden. Afhankelijk van de besproken wensen en mogelijkheden zijn er gemiddeld 3-6 peels nodig voor een optimaal resultaat. Om het effect te behouden zullen af en toe eenmalige behandelingen herhaald kunnen worden.

ADVIES- VRIJBLIJVEND CONSULT

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult bij de huidtherapeut. Samen zullen we de mogelijkheden bespreken en kijken wat de meest geschikte behandeling voor jou is.

pigmentvlekken behandeling refleqt clinic haarlem

Peeling specialist

Jessica Penner

Email Jessica

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl