rosacea refleqt clinic

ROSACEA

Rosacea is te herkennen aan de felrode, soms paarse kleur van de wangen, neus, kin en het voorhoofd. Soms zijn naast de rode vaatjes ook kleine bultjes en puistjes zichtbaar. Rosacea is een chronische huidaandoening en kan goed behandeld worden met een peeling.

Naast het behandelen van de acute zichtbare rosacea kan ook gekeken worden naar de oorzaak. Rosacea kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door verkeerde voeding, disbalans in de darmen en verkeerde leefgewoontes. Het is aan te raden, indien u langer last heeft, ook voor een gezondheidsplan te kiezen. Onze orthomoleculaire arts heeft ruimschoots ervaring met deze aandoening.

ROSACEA BEHANDELING

Waarschijnlijk is er sprake van een genetische component. Maar ook voeding, alcohol, weersomstandigheden en geneesmiddelen kunnen een rol spelen.

Wanneer je last hebt van rosacea dan is zowel een peeling als een orthomoleculair consult aan te raden.

De peeling zorgt ervoor dat de huid tijdens de behandeling branderig aanvoelt. Het zuur veroorzaakt een versnelde afschilfering van de bovenste huidlaag, een versnelde celdeling en voor een verhoogde collageen productie voor een frisse egale huid.

De orthomoleculair arts onderzoekt welke interne factoren aangepakt kunnen worden zodat de rosacea verminderd of zelfs geheel verdwijnt.

rosacea refleqt clinic haarlem