De belangrijkste reden voor huidveroudering is schade door de zon. Wist je dat 80% van de gezichtsrimpels hierdoor ontstaat? En dat dagelijks smeren met een goede UV-filter dus eigenlijk effectiever is dan het smeren van andere vaak dure crèmes? Ik vertel je graag meer over hoe dit zit én over hoe je de opgelopen schade wat terug kunt dringen (pfiew!).

UVA en UVB zijn stralingen van de zon die zorgen voor huidveroudering. UVB straling is de bekendste en zorgt voor bruining en verbranding. Bruining en verbranding komen niet ten goede aan een jong uitziende huid, maar de echte boosdoener voor huidveroudering is UVA straling. 95% van de totale straling die ons via de zon bereikt bestaat uit UVA. Deze sterke straling gaat – in tegenstelling tot UVB straling – dwars door bijvoorbeeld ramen heen. Om die reden is het dus belangrijk jezelf altijd met een goede zonnefactor te beschermen. Dus zelfs op een regenachtige dag als je binnen aan het werk bent.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel dagcrèmes op de markt met toegevoegde UV-filters. Let erop dat je een crème met een breed zonnespectrum koopt (UVA & UVB bescherming). Op die manier heb je het verouderingsproces van de huid beter onder controle. Heb je al zonneschade opgelopen? Kies dan voor een crème met retinol. Retinol is het enige ingrediënt dat wetenschappelijk bewezen in staat is zonneschade terug de dringen. Om het verloren volume door zonneschade te herstellen, kies je voor fillers, zodat je huid er weer levendig en gezond uit ziet.

Wil het helemaal goed dan? Kies dan voor producten met een minerale filter. De producten zijn in tegenstelling tot de reguliere chemische filters niet schadelijk voor je huid en het milieu. Bovendien reflecteren mineralen het licht, dus krijg je automatische een gezonde glow. Wil je het zelf ervaren? Kom langs en ontvang kosteloos een tester.

Wij adviseren en helpen je graag in onze kliniek in Haarlem.