eczeem refleqt clinic haarlem

ECZEEM

Eczeem is een jeukende huiduitslag met roodheid, zwelling, schilfers, bultjes, kloofjes of korstjes. Eczeem komt heel vaak voor. Eczeem is niet besmettelijk. Perioden van veel klachten worden afgewisseld met weinig of geen klachten.
Er zijn veel verschillende soorten eczeem.  De meest voorkomende vormen zijn: constitutioneel eczeem, seborroïsch eczeem en contacteczeem.

ECZEEM BEHANDELING

Leefstijladviezen zoals de huid hydrateren en het voorkomen van gebruik van irriterende stoffen en niet te lang douchen kunnen klachten verminderen. Echter wanneer klachten aanhouden wordt veelal overgegaan op het gebruik van corticosteroïdzalf of -crème. Helaas behandelt dit niet de oorzaak van het eczeem maar alleen de symptomen.

Symptoom bestrijding is soms noodzakelijk maar tegelijkertijd loont het om de oorzaak aan te pakken. Ook al is de oorzaak vaak genetisch, door stress vermindering zullen klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Via het orthomoleculair consult en eventueel aanvullend onderzoek wordt achterhaald waar de stress vandaan komt. De stress wordt verlaagt met adviezen over leefstijl, mindset, gezonde voeding en orthomoleculaire supplementen. Deze elementen zijn opgenomen in jouw persoonlijk gezondheidsplan.

Als de eczeem plekken heel lokaal zijn is een behandeling met een hyaluronzuur filler aan te raden. De filler kan de extreem gevoelige en droge huid hydrateren. Zo voorkom je uitdroging wat de klachten verergert en/of veroorzaakt.

orthomoleculaire therapie refleqt clinic haarlem