ORTHOMOLECULAIRE ARTS HAARLEM

Wil je graag van jouw gezondheidsklachten af? Ben je op zoek naar een goede orthomoleculaire arts?

Pak de oorzaken aan en ontdek hoe het is om je écht goed te voelen!

Voel je goed, zie er beter uit. Dat is ons motto. Want als je fit en gezond bent, dan voel je dat van binnen én straal je dat uit naar buiten.

ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE KAN JOU HELPEN MET GEZONDHEIDSKLACHTEN

De term orthomoleculair stamt uit het Grieks: ‘orthos’ staat voor ‘juist’ of ‘gezond’ en ‘moleculair’ duidt op de moleculen in je lichaam.

Onze orthomoleculair arts werkt met voedingsstoffen (moleculen) die jouw lichaam nodig heeft om goed te functioneren en goed kan verwerken zonder schade te veroorzaken. Juist dat laatste is vaak het geval bij medicijnen in de vorm van bijwerkingen.

Ieder lichaam heeft zijn eigen specifieke behoeften. Het advies van de orthomoleculair therapeut is daarom volledig afgestemd op jouw fysieke gesteldheid.

Een traject begint met een gedetailleerde gezondheidsscan. Gespecialiseerde meetapparatuur bepaalt alle relevante waarden in je lichaam, zoals je conditie, voedselintoleranties, tekorten en je algehele fysieke toestand. Deze resultaten worden ter plekke met je besproken. Op basis hiervan wordt een behandelplan gemaakt met adviezen, zoals leefstijl- en voedingsadvies en eventuele supplementen.

Ook benieuwd wat onze orthomoleculaire arts voor jou kan betekenen? Maak dan direct een afspraak.

SNEL GEHOLPEN, SNEL RESULTAAT

Orthomoleculaire therapie is geschikt voor jou als je gezondheidsklachten bij de kern wilt aanpakken in plaats van symptomen te bestrijden. Of juist als je preventief te werk wilt gaan. Hoe lang het duurt voordat de therapie effect heeft hangt uiteraard af van het type klacht en hoe lang je hier al mee kampt. Vaak voel je je binnen twee tot vier weken al merkbaar gezonder en energieker, waarbij klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Tijdens de intake, die ongeveer een anderhalf uur zal duren, gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. De uitkomsten van de verschillende onderzoeken verwerkt de orthomoleculair arts in een gezondheidsplan. Jouw voortgang wordt daarna gewaarborgd.

Na zes maanden kom je terug voor een controleafspraak waarin we jouw vooruitgang controleren. Zo nodig krijg je nieuwe adviezen in een aangepast gezondheidsplan.

JOUW GEZONDHEIDSPLAN KAN UIT ONDERSTAANDE ONDERDELEN BESTAAN

VOEDINGS- EN DIEETADVIES

Indien je overgewicht, voedingstekorten, -intoleranties of -allergieën hebt, geven we je in het gezondheidsplan advies over inname van vitamines, mineralen, spoorelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten, maar ook over het vermijden van bepaalde soorten voedsel. Lijd je aan maagklachten, maagzuur of darmklachten, dan is de kans groot dat het aan je voeding ligt. Graag helpen wij je hierbij.

ORTHOMOLECULAIRE SUPPLEMENTEN 

Als blijkt dat je bepaalde tekorten hebt, terwijl je in de basis een gezonde voedingspatroon hebt, dan geven we je het advies om de dagelijkse voeding aan te vullen met hoge dosering specifieke voedingsstoffen. Denk hierbij aan vitamine- en mineralensupplementen die bijdragen een gezonde hormonale balans.

LEEFSTIJLADVIES

Soms blijkt uit de gezondsheidscheck dat bepaalde gewoontes klachten of depressies veroorzaken (denk bijvoorbeeld aan weinig beweging en teveel stress of zelfs een burn-out). Een verkeerde levensstijl kan ook leiden tot andere lichamelijk klachten zoals exceem, fibromyalgie, slaapproblemen met chronische vermoeidheid tot gevolg of migraine. Dan is het nodig om je leefstijl aan te passen. Daar geven we je advies over.

BODY-DETOX-BEHANDELINGEN

Deze detox-behandeling zorgt voor een extra uitscheiding van schadelijke stoffen via de huid, de nieren, de longen en de darmen. Dit nemen we mee in het advies als je lichaam een diepe reiniging nodig heeft.

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je zelf nog een andere vraag. Stel je vraag via het contactformulier. 

Orthomoleculaire geneeskunde brengt onevenwichtigheden in balans door de voedingstoestand van het lichaam te optimaliseren met vitaminen, mineralen, aminozuren, sporenelementen en vetzuren. Doordat orthomoleculaire geneeskunde kijkt naar voedingstekorten en deze behandelt met voedingsadviezen staat het ook wel synoniem voor voedingsgeneeskunde.

Op basis van de antwoorden op een uitgebreid vragenformulier (anamnese), resultaten van conventionele metingen zoals BMI en bloeddruk, de gezondheidsbodyscan en eventueel laboratoriumtesten van o.a. bloed en ontlasting.

Dit hangt van je zorgverzekeraar af en hoe aanvullend je verzekerd bent. Heb je alleen een basisverzekering? Dan wordt de behandeling niet vergoed. Een aantal verzekeraars vergoedt gedeeltelijk bij een aanvullende verzekering omdat wij aangesloten bij de MBOG. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar.

Nee, voor orthomoleculaire therapie kun je direct bij ons terecht.

Bij de eerste intake wordt een health check afgenomen. De uitkomsten worden ter plekke besproken. Met de uitkomsten van de verschillende onderzoeken en informatie uit de intake maak onze orthomoleculair arts een gezondheidsplan. Je kunt direct met dit gezondheidsplan aan de slag. Na zes maanden kom je terug voor een controleafspraak. We controleren dan hoe ver je vooruit bent gegaan en zo nodig wordt het gezondheidsplan aangepast. Als je vragen hebt, dan kun je in de tussentijd altijd contact met ons opnemen.

REFLEQT GAAT VOOR 100% TEVREDENHEID

Erg professional behandeld, Franca weet waar ze over praat en het was een duidelijk onderzoek waar ik erg blij mee ben. Ik weet nu waar ik aan moet werken om me nog fitter te voelen. aanrader dus!

Marc

Rust en sereniteit straalt de clinic uit met Franca die alle tijd voor je neemt. Luistert naar je ideeën en geeft uitgebreide uitleg en adviezen.
Fijn om iemand op de achtergrond te hebben die je een verzekerd gevoel geeft en begeleidt in je dagelijks leven, qua voeding, hormonen en gezondheid.

Karin

STEL JE VRAAG OF MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

REFLEQT helpt jou op het gebied van innerlijke gezondheid en uiterlijke schoonheid. Maak direct een afspraak en vertel ons wat jouw wensen zijn. Of stel je vraag. Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op. We nemen graag de tijd voor je en het contact is altijd vrijblijvend.